badetøj til baby

Badesjov til de mindste

Badesjov til de mindste

Der er badetøj til voksne og børn, kvinder og mænd – og så er der badetøj til babyer. Babybadetøj er særligt, for det skal kunne beskytte mod både lækage, sol og kulde, og din baby skal føle sig godt tilpas i det. Nyd sommeren ved stranden eller ferien ved poolen med lækkert badetøj til baby. 

Badetøj til stranden

Når du skal vælge badetøj til baby skal du gå efter andet og mere end blot farve og facon. Ved stranden handler det om, at den lille skal være beskyttet mod både sol og kulde. Den bedste beskyttelse opnår du ved at vælge såkaldte heldragter, der dækker hele kroppen undtagen arme og ben. Den lille bliver på den måde holdt lun og beskyttet mod solen under hele badningen, og du kan med god samvittighed lade guldklumpen more sig lidt i vandkanten. 

Indbygget i det meste badetøj til babyer er lækagesikring i form af blebukser. Vælger du en badedragt eller badebukser uden, kan du med fordel supplere med praktiske indlægsbukser, der er velegnede til badning. 

Baby i det blå

Bader du med den lille i svømmehallen eller i poolen på ferien, er der naturligvis brug for den samme lækagesikring som ved stranden. Ved udendørspool har du brug for samme solbeskyttelse som ved stranden, mens du ved badning i indendørs pools eller svømmehaller mere bør fokusere på at sikre mod kulde. En baby bevæger sig ikke så meget, når de er i vandet, og kan derfor hurtigt blive kolde. Særligt når de kommer op af vandet, kan det blive en kold fornøjelse. 

For høj afkøling i en svømmehal kombineret med de bakterier, der kan forekomme i offentlige svømmebade, kan medføre forkølelse eller ondt i ørene – sørg for at holde den lille varm i en neopren heldragt, der ligesom en våddragt for surfere, holder kroppen lun under badningen.