Hobbyrum

Få de bedste betingelser for kreativitet i et hobbyrum

Få de bedste betingelser for kreativitet i et hobbyrum

Er du passioneret tegner, eller elsker du at fremstille smukke kreationer ved hjælp af din symaskine? Så har du sikkert oplevet, at det kan være svært at finde tid eller overskud til at dyrke denne hobby.

Du når dårligt at få spidset blyanterne før spisebordet skal ryddes så det kan dækkes op til aftensmad. Og symaskinen skal ryddes væk hver gang du har syet en bane fordi der kommer gæster eller gulvet skal støvsuges.

Lad fantasien blomstre i dit helt eget hobbyrum

Du bør således overveje om du kan afse et rum i din bolig til dyrkning af din hobby. Det er rart at kunne lukke døren og tilbringe flere timer i sit eget selskab uden at blive forstyrret af resten af familien. En god hobby kræver fordybelse og ro – og det får du altså kun hvis du har dit helt eget hobbyrum hvor du kan være i fred.

Hvordan indretter jeg bedst mit hobbyrum?

Et hobbyrum bør ideelt set indeholde alt hvad du skal bruge til at udøve din hobby således at du ikke behøver at forlade rummet på noget tidspunkt.

Du skal altså, foruden din symaskine eller dit tegnebord, installere en reol med plads til diverse redskaber og materialer. Det kan for eksempel være sakse, målebånd, stof, tråd og nåle som skal bruges i forbindelse med fremstilling af tekstiler, eller blyanter, kul, grafit, penne og papir som er nødvendigt for at frembringe flotte illustrationer.

Til disse formål behøver du ikke at gøre så meget andet end at møblere et tomt rum. Andre former for hobby udøvelse kræver lidt mere. Ønsker at du arbejde med eksempelvis olie maling bør du sørge for at rummet et tilstrækkeligt udluftet. Og vil du spille musik er lyddæmpning og ditto isolering en god idé.

Du kan læse mere om hvorledes du indretter dit hobbyrum på https://husblog.dk/hvorfor-skal-du-have-et-hobbyrum/.