Hvad en skrædder gør ved dig som person

Det er egentlig herligt, at man stadig forskellige steder her i landet kan besøge en skrædder, som – netop – kan være med til at skræddersy noget tøj for dig.

Ofte vælger man, at det skal være en habit eller et jakkesæt, som man så får lavet til en bestemt anledning, eller også får man det lavet, og måske flere til, hvis man er muffen, så man har en garderobe af flere jakkesæt, som man kan tage på til en passende anledning.

Skulle man komme til at lægge sig ud eller tabe sig, så kan man få tilpasset disse jakkesæt dertil inde for et vist omfang, så man ikke behøver spendere penge på nye jakkesæt, fordi man har smidt et par kilo eller taget nogle på.

Når man så finder et af disse jakkesæt frem i garderoben, så vil man mindes tilbage på, da man fik det fremstillet, og hvor hyggeligt det var at blive målt op og få den sædvanlige sludder med ens skrædder.

For det er nemlig med en skrædder, som det er med specialbutikker og andre mindre forretninger: man har sin faste, hvor man handler og er på fornavn med indehaveren og måske udvalgte andre kunder.

Det bliver til oplevelsesøkonomi for en, hvor man ikke bare finder en vare, betaler og smutter igen, som man gør det i supermarkedet, men hvor man kommer hinanden ved og får et nært forhold til hinanden.

At få lave skræddersyet tøj er jo også noget, der kræver lidt tid og omhu, så den slags vælger man ikke bare tilfældigt, men man undersøger nøje nærmere, hvad man får hos den enkelte skrædder.

Det behøver ikke være den nærmeste skrædder, man er fast kunde hos, hvis man har en skrædder ved et tidligere sted, man boede, så kan det sagtens være, at man holder fast i vedkommende og gerne rejser den længere tur for at få skræddersyet ens tøj.