jagtudstyr

Klar til byttet?

Klar til byttet?

Har du styr på dit jagtudstyr, så du kan få byttet med hjem? Tøj, udstyr og viden skal være det rette, når du skal på jagt – og du kan heldigvis finde det hele online. Undtagen byttet…

Hvad er det rette jagtudstyr?

Noget er nødvendigt, andet er godt at have, og så er der alt liret. Jagtudstyr er mange ting, men du må aldrig gå ned på skydevåben, lokkemidler eller sikkerhed. 

Skydevåben og tilbehør

Jagttegn og skydevåbentilladelse skal selvsagt være i orden, når du drager ud efter et bytte. Det rigtige skydevåben for dig passer både i størrelse, vægt og funktion – og så skal det være velegnet til den type jagt, du er på. 

De mange forskellige typer tilbehør som skydestokke eller siddepuder kan være med til at gøre den stilsiddende jagt mere komfortabel, mens den mere aktive jagtform kan få glæde af tilbehør som gode remme til gevær og rummelige transporttasker. 

Effektive lokkemidler

Byttet kommer sjældent frivilligt frem, når du gerne vil have ram på det – det er en del af spændingen i en jagt, men det spændende kan aftage lidt, når timerne går uden noget bytte i sigte. Vælg effektive lokkemidler, og forøg dine chancer for at få trofæet med hjem. 

Vigtig sikkerhed 

Både på jagten og hjemme er sikkerhed prioritet nummer 1 omkring skydevåben. Et godkendt våbenskab med lås er et must for enhver jægers hjem, ligesom høreværn til ørene og solid viden omkring jagt og jagtformer er påkrævet for succes. 

Gå aldrig på kompromis med din personlige eller andres sikkerhed og styrk løbende din viden om jagt med eksempelvis lærerige jagt-DVD’er. 

Tøjet er ikke ligegyldigt

Jagttøj camouflerer og varmer – men det giver også stor bevægelsesfrihed, komfort og plads til opbevaring. Vælg vand- og vindtæt tøj, der tillader huden at ånde, så du bevarer en god kropstemperatur under hele jagten.