ølbrygning

Kort eller lang ølbrygning

Kort eller lang ølbrygning

Med betydningen angående, om man skal have gang i en kort eller lang ølbrygning, så er vi egentlig ikke inde på, hvorledes man skal ændre gæringsprocessen til det at brygge øl.

Om man har gang i at skulle brygge en IPA, en ale, en stout eller lignende, så tager ølbrygningen den tid, som den tager. Det kan der ikke ændres på. I hvert fald ikke, hvis du ønsker noget øl i sidste ende, som er værd at drikke.

Vi vil heller ikke her i denne artikel gå i dybden med, hvordan den egentlig opsætningsproces, udvælgelse af sted til brygning, brygning sammen med andre eller alene og andet af den slags. Det findes der allerede artikler om. Vi vil blot nævne noget af dette kort.

Vores fokusområde er sådan et, hvor lang tid du vil bruge på at finde de rette remedier til at brygge øl med?

For når man først har besluttet sig til at brygge øl, men står helt på bar bund, så er der mange remedier, udstyr og værktøj til at brygge øl med, som man har brug for.

Her har man muligheden for at vælge ølbrygningsudstyr, der kommer i samlede pakker, hvor du både får flasker, bryggerudstyr, ingredienser og videre afhængig af valget af den eller de øltype(r), som du har valgt at give dig i kast med.

Det kan gøre det nemmere at komme i gang med at brygge øl med det samme, men det er klart, at hvis du er en feinschmecker, så vil du måske hen at udvælge udstyret og alt det andet enkeltvis fra forskellige producenter, hvilket kan gøre denne proces lettere længerevarende.

Foretag altid ølbrygning væk fra resten af huset i for eksempel et skur, da det kan svine og lugte grimt undervejs. 

Gør det også gerne sammen med andre, da det øger hyggen ved at brygge øl og nyde resultatet sammen.