transportbånd

Lær at fordrive tiden ved et transportbånd

Lær at fordrive tiden ved et transportbånd

Rigtig mange mennesker arbejder ved et transportbånd i Danmark, hvor opgaverne består i at udføre nogle opgaver, der gentager sig selv i stort omfang.

Det er nogle opgaver, som man endnu ikke har computere til at tage sig af, eller også foretrækker man, at kontrollen bliver foretaget af mennesker ved et given sted i processen med at udføre noget arbejde, om det er i et slagteri eller i produktionen af nogle varer.

For mennesker har en kritisk sans, som er mere intuitiv end hos robotter, som udelukkende agerer efter, hvad der er indstillede til at arbejde ud efter.

Man kan godt sige, at det nok ikke er det mest spændende arbejde, men nogle mennesker foretrækker den slags arbejde, da det giver dem en ro i, at det er sikkerhed i arbejdet, og de ved, hvordan de skal lave deres arbejde.

Andre mennesker kan bedre lide usikkerheden og udfordringerne ved arbejdet, men det giver så også skæve arbejdstider, og ofte ved man ikke, hvad der er af indkomst hver måned – sådan skal vi have lov til at være så forskellige.

Men ved sådan et transportbånd kan man godt have lyst til nogle gange, at tiden går lidt hurtigere, men det er ikke altid, at man kan snakke med de andre omkring en, hvis de er tæt på, da det kræver aktiv multi tasking, og så går det udover det hovedarbejde, som de skal fokusere på.

Derfor er man nødt til at lave noget underholdning, der er mere passivt, men det kræver også, at man ikke skal lytte efter noget, der bliver sagt til en undervejs.

En mulighed for underholdning kunne være, at man har nogle hørebøffer, hvor der er radio i, eller man lytter til musik fra ens smartphone, eller man har måske nogle e-bøger, man kan gå at lytte til imens.

Som sagt skal dette ikke tage fokus fra arbejdet, men nogle gange kan det gøre, at man også skåner ørerne for støj omkring en, hvis man for eksempel arbejder ved et transportbånd i Aarhus.