skimmelsvamptest

Skimmelsvamptest - når du har mistanke om skimmelsvamp

Skimmelsvamptest - når du har mistanke om skimmelsvamp

Når en bolig udsættes for fugt angreb – hyppigst i træværket i væggene eller i kælderen ved husets fundament – opstår der risiko for udvikling af skimmelsvamp. Skimmelsvamp er en form for mug, som trives rigtig godt i fugtige omgivelser, og derfor har prima vækst betingelser når der eksempelvis har været oversvømmelse i kælderen, og denne ikke er blevet tørret effektivt op.

Skimmelsvamp kan vokse der, hvor du ikke kan se det – for eksempel inde i væggene eller bag tapetet. Og derfor er det ekstra og særligt vigtigt at du får testet din bolig for skimmelsvamp, hvis du har mistanke om at der kan være opstået fugt – for eksempel som følge af kondensvand, som samler sig, når temperatur forskellene mellem to rum eller mellem luften inden døre og uden døre er høj (den såkaldte kuldebro effekt).

Hvorfor er skimmelsvamp farligt?

Som alle andre fungi (svampe arter) formerer skimmelsvamp sig ved hjælp af sporer. Sporer er mikro organismer, som svæver rundt i luften, og derfor nemt kan indåndes. Mange mennesker udvikler overfølsomhed over for disse sporer, som – når de kommer ned i lungerne – kan forårsage problemer med vejrtræning samt diverse allergiske reaktioner så som tilstoppet næse, kronisk hovedpine, rindende øjne og tørhed i slimhinderne.

Dette kan gøre især børn langt mere udsatte for bakterier og vira, hvorfor børn, som lever i boliger med skimmelsvamp, nemmere udvikler sygdomme som forkølelse, influenza, kighoste og lignende. Skimmelsvamp angreb kan desværre også have alvorlige permanent følger. Der ses en over repræsentation af børn, som udvikler livslang astma eller allergi som følge af udsættelse for skimmelsvamp i boligen gennem deres tidlige barndom.

Få hjælp til skimmelsvamp test

Hvis du mistænker dit hjem for at være inficeret med skimmelsvamp, kan du hos AG-SkimmelsvampTest få professionel assistance til såvel test for som udryddelse af skimmelsvamp i boligen. Læs mere på skimmelsvamptest.dk