Misbrugsbehandling

Ting at tage med til misbrugsbehandling

Ting at tage med til misbrugsbehandling

Misbrugsbehandling er aldrig rart at skulle være en del af, men det kan blive en nødvendighed, om det så handler om stoffer, alkohol eller noget helt andet, man kæmper mod.

Og faktisk burde man hylde sig selv for at gøre det, for det kan blive så svært at nå dertil, hvor man tager den beslutning om, at man vil gøre noget radikalt anderledes for en selv til at få det bedre.

Man betragter måske sig selv lidt som en taber at skulle erkende, at man ikke kan styre sig og leve med mådehold, men faktisk er man en helt, fordi man tør gøre noget stort af en forandring for en selv – og det ligefrem kommer dybt inde fra hjertet af.

Det kan lidt være at betragte som en begyndelse på ny, hvor man fjerner de brodne kar i ens liv og lægger sit liv fuldstændigt om.

Og al begyndelse er som bekendt svær, så det handler om, at man under hele ens behandlings-ophold får det bedste ud af det.

Det gælder både med behandlere, pårørende, vejledere, metoder, kurer og så videre, og dette sker i symbiose med en selv, hvor man selv erkender, at man skal tage aktiv del i, at denne behandling skal komme en til gode, om man så er indlagt fast, eller man er i ambulant behandling.

Hvis man er decideret indlagt, hvor man får besøg udefra af familien, så kan der være nogle ting, der kan være med til at gøre opholdet mere hjemmeligt og især udholdeligt i lige den første tid, hvor man skal vænne sig til det hele.

Man kan blandt andet tage nogle billeder med af familien, som man kan have liggende eller hænge op på væggen, så man har en påmindelse om, hvad man stræber mod at gøre noget godt for – udover en selv – under opholdet.

Sørg dog for ikke at have nogle ting med, der minder dig om dit misbrug på en dårlig måde.