Misbrugscenter

Vælg behandlingscenter efter dit misbrug

Vælg behandlingscenter efter dit misbrug

advertorial

Har du et misbrug som du gerne vil af med har du mulighed for at få gratis hjælp på et af de mange misbrugs eller behandlingscentre der findes rundt omkring i landet. I princippet kan de forskellige behandlingscenter behandle alle former for misbrug, men i virkligheden har de alle et eller flere misbrug som de er specialister i.

Derfor er det en god ide, hvis det er muligt at vælge et, som har din form for misbrug som speciale. For at kunne få gratis behandling, er det nødvendigt at du oplyser dit cpr-nr. Det skyldes at det er din kommune der skal betale behandlingscenteret og for at de kan gøre det skal der af juridiske grunde knyttes et cpr-nr til betalingen. Ønsker du ikke at oplyse dit cpr-nr er det stadig muligt at få hjælp, men så skal du selv betale.

image

Helhedsorienteret behandling

Tidligere var det almindeligt at man blot behandlede misbruget. F.eks. med antabus eller metadon og så sendte man misbrugeren hjem med et glas og så troede man at alt var i skønneste orden. I dag ved man at et misbrug er langt mere kompliceret og drejer sig ofte om langt mere kompliceret ting end misbruget alene. 

Derfor fokuserer en del af behandlingen også om årsagerne til misbruget og om at give misbrugeren nogle værktøjer, så de bedre kan håndtere de problemer og konflikter, som er en del af dagligdagen. 

En anden del af behandlingen er efterværn. Den tid der kommer når behandlingen er slut og dagligdagen træder ind. Der er en stor sandsynlighed for at en misbruger vender tilbage til misbruget, hvis han eller hende ikke har noget andet at sætte i stedet for. Derfor ydes der også hjælp til at få andre interesser, måske en ny bolig og hvis muligt også at finde et nyt job.